Colorozozout wordt vaak gebruikt binnen de wereld van charcuterie. Het zout heeft een conserverende werking op vleesproducten. Het gebruik van colorozozout verbetert de houdbaarheid van gedroogd vlees. Daarnaast geeft het worst zijn kenmerkende dieprode kleur. Denk bijvoorbeeld aan salami of gedroogde worst. Super handig dus, maar waar is colorozozout te koop? Colorozozout koop je bij de slager, horecagroothandel of eenvoudig online.
Online colorozozout kopen?
Ik kan me voorstellen dat het zoeken in naar colorozozout. Fysieke verkooppunten zijn redelijk schaars en ambachtelijke slagers sterven uit. Gelukkig kan je Colorozozout ook online kopen!
Natriumnitriet, Kleurzout, Slagerszout of Pekelzout?
In kookboeken zijn er diverse benamingen voor colorozozout. Voorbeelden hiervan zijn natriumnitriet, pekelzout, slagerzout en slagerszout. Tussen deze termen zit nauwelijks verschil, het is puur de naam van het product. Vraag jij je af waar colorozozout te koop is? Dan kan je dus ook zoeken naar een van de andere zoutsoorten.
Hoe gebruik ik colorozozout?
Colorozozout verbetert de kleur en de houdbaarheid van vleesproducten. Wees wel enigszins terughoudend met het gebruik van colorozozout. In grote hoeveelheden is het namelijk slecht voor de gezondheid. Gebruik maximaal 40 gram colorozozout per kilo vlees. Twijfel je over de hoeveelheden? Gebruik dan de onderstaande vuistregels:
Droge worst: 20-30 gram per kilo
Charcuterie: 30-40 gram per kilo
Pate: 15-20 gram per kilo