Waar koop ik colorozozout?

Colorozozout wordt vaak gebruikt binnen de wereld van charcuterie. Het zout heeft een conserverende werking op vleesproducten. Het gebruik van colorozozout verbetert de houdbaarheid van gedroogd vlees. Daarnaast geeft het worst zijn kenmerkende dieprode kleur. Denk bijvoorbeeld aan salami of gedroogde worst. Super handig dus, maar waar is colorozozout te koop? Colorozozout koop je bij de slager, horecagroothandel of eenvoudig online.

Waar is colorozozout te koop?

Online colorozozout kopen?

Ik kan me voorstellen dat het zoeken in naar colorozozout. Fysieke verkooppunten zijn redelijk schaars en ambachtelijke slagers sterven uit. Gelukkig kan je Colorozozout ook online kopen!

Waar kan ik colorozozout kopen?

Natriumnitriet, Kleurzout, Slagerszout of Pekelzout?

In kookboeken zijn er diverse benamingen voor colorozozout. Voorbeelden hiervan zijn natriumnitriet, pekelzout, slagerzout en slagerszout. Tussen deze termen zit nauwelijks verschil, het is puur de naam van het product. Vraag jij je af waar colorozozout te koop is? Dan kan je dus ook zoeken naar een van de andere zoutsoorten.

Hoe gebruik ik colorozozout?

Colorozozout verbetert de kleur en de houdbaarheid van vleesproducten. Wees wel enigszins terughoudend met het gebruik van colorozozout. In grote hoeveelheden is het namelijk slecht voor de gezondheid. Gebruik maximaal 40 gram colorozozout per kilo vlees. Twijfel je over de hoeveelheden? Gebruik dan de onderstaande vuistregels:

Droge worst: 20-30 gram per kilo

Charcuterie: 30-40 gram per kilo

Pate: 15-20 gram per kilo


Darm kopen voor worst maken

Iedere worst wordt omhuld door een natuurlijke darm of kunstdarm. De darm beeft de worst zijn kenmerkende vorm. Maar weinig mensen beseffen dat het ‘velletje’ …
Verder Lezen

Zelf worst roken

Roken is een eeuwenoude manier om de houdbaarheid van vlees of vis te verbeteren. Bij het roken van vlees ontstaan stoffen met een bacteriedodende werking. Daarnaast geeft de rook het …
Verder Lezen
worst maken met een machine

Zelf worst maken machine

Zelf worst maken blijft een uitdaging. Dit zit hem vooral in het vullen van de darm. Natuurdarmen zijn glibberig en met de hand moeilijk te …
Verder Lezen

Waar koop ik colorozozout?

Colorozozout wordt vaak gebruikt binnen de wereld van charcuterie. Het zout heeft een conserverende werking op vleesproducten. Het gebruik van colorozozout verbetert de houdbaarheid van …
Verder Lezen
Startercultuur kopen voor droge worst

Startercultuur voor worst

Een startercultuur is essentieel bij zelf worst maken en dan met name bij producten die niet gegaard worden. Bij het bewerken van rauw vlees is …
Verder Lezen
Waar kan ik vloeibaar rookaroma kopen?

Waar liquid smoke kopen?

Liquid smoke is in Nederland beter bekend onder de naam vloeibaar rookararoma. Liquid smoke is dus een vloeibaar middel dat direct een rooksmaak aan voedsel …
Verder Lezen