Turkse worst

De Turkse worst staat bekend om zijn kruidige en knoflookachtige smaak. Het Midden-Oosten wordt sowieso geroemd om de heerlijke specerijen die daar in gerechten verwerkt worden, dus dat is voor de worst die daar gemaakt wordt niet anders. De Turkse worst sucuk is daar een goed voorbeeld van, deze kruidige Turkse knoflookworst is zeer geliefd in Turkije en daarbuiten. Het is een over het algemeen droge worst die vaak eerst wordt gebakken voordat deze gegeten wordt. Dat zorgt er ook nog eens voor dat die echte Turkse kruidensmaken nog beter tot hun recht komen.

Zelf sucuk maken

Sucuk is een gedroogde turkse worst gemaakt van rundvlees. Het is een vrij zoute worst en bevat komijn, knoflook en rode peper als ingrediënten. Naast turkije wordt sucuk worst ook gegeten in de Balkan en …
recept voor zelf saucijzen maken

Zelf saucijzen / verse worst maken

Zelf worst maken is culinair, bourgondisch en vermakelijk tegelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan saucijzen, droge worst, salami, bloedworst, chorizo en ga zo maar door.  Let wel, worst maken is een vak apart. Daarom …

Turkse worst recepten

Turkse sucuk kan eigenlijk de hele dag door gegeten worden. Het is een lekker tussendoortje, maar het kan ook verwerkt worden in het ontbijt, de lunch en natuurlijk het diner. Zo wordt de worst uit Turkije in plakjes met een ei meegebakken in de ochtend of tussen de middag, maar is het ook heel lekker om te verwerken in een pastasaus of als vervanging voor salami op een pizza of een belegd platbrood uit de oven. Natuurlijk kun je de worst ook op zichzelf eten of serveren op een plankje met verschillende stukken worst en kaas. Lekker voor bij de borrel of als tussendoortje!

Hoe maak je Turkse worst?

In Nederland kun je in iedere Turkse winkel sucuk kopen en ook veel slagers en supermarkten zullen de worst in het assortiment hebben. Lekker en makkelijk, maar misschien niet zo persoonlijk. Je kunt namelijk ook zelf Turkse worst maken! Door zelf aan de slag te gaan met vlees en kruiden kun je een worstmix maken die helemaal aansluit bij jouw smaak. Experimenteer met de verhoudingen in de specerijen en ontdek wat jij het lekkerst vindt, of juist wat het beste past bij een speciale gelegenheid. Turkse worst maken is namelijk helemaal niet moeilijk, als je eenmaal weet hoe het moet!

Wat voor ingrediënten zit er in Turkse worst?

Sucuk en andere Turkse worst worden vaak gemaakt van rundvlees of lamsvlees. In West-Europa worden bijna alle worsten van varkensvlees gemaakt, maar omdat Turkije een overwegend moslimland is, wordt er ander vlees gebruikt bij het maken van worst. Heel erg lekker en ook een welkome afwisseling. Verder wordt het vlees op smaak gebracht met een mix van kruiden, waarbij knoflook erg belangrijk is. Wij hebben een heerlijk recept voor Turkse worst, die je kunt maken en later mee kunt experimenteren. Zo maak je in een mum van tijd je eigen Turkse worst die volledig naar jouw smaak is!