Nederlandse worst

Worst is in Nederland een echt onderdeel van de cultuur. Ooit is worst ontstaan als oplossing voor slachtafval. De minder populaire onderdelen werden vermalen, gekruid en tot worst gemaakt. Inmiddels zijn puur Nederlandse worsten zoals leverworst en ossenworst niet meer weg te denken van verjaardagen en borrels. Daarnaast zijn Nederlanders echte vleeseters en wordt worst vaak als dagelijks broodbeleg gebruikt. Wil jij zelf Nederlandse worst maken? Bekijk dan de onderstaande recepten.

Zelf grillworst maken

Grillworst is een echte Hollandse klassieker. Wie kan een warme grillworst weerstaan in de rij bij de slager? We eten deze gegrilde worst op brood of als snack. Bij de betere slagers heb je keuze …
Bekijk recept

Zelf bloedworst maken

Hoewel zelf bloedworst maken vooral iets van vroeger is, zijn er nog steeds mensen die er verzot op zijn. Bloedworst is van oudsher een echte restproduct. Vroeger was gebruikelijk om alles onderdelen van het dier …
Bekijk recept

Zelf leverworst maken

Leverworst is een echte Hollandse klassieker. Onmisbaar op verjaardagen en ook op brood heerlijk op zijn tijd. Leverworst vindt zijn oorsprong in Nederland en Duitsland. Daardoor wordt het ook wel Saksische leverworst genoemd. Leverworst is …
Bekijk recept

Zelf ossenworst maken

Ossenworst is een echte Amsterdamse klassieker, die tegenwoordig nog steeds ongekend populair is. Elke Nederlander kent de planken kaas, leverworst en ossenworst van verjaardagen. Natuurlijk met mosterd en zuur. Misschien afgezaagd, maar o zo lekker …
Bekijk recept