Over de chef

Mijn naam is Bram Steenwijk. Op deze website deel ik mijn passie – worst maken – met iedereen die geïnteresseerd is. Sinds enkele jaren ben ik verslaafd aan worst maken. Wat begon als onschuldig experiment is inmiddels een uit de hand gelopen hobby te noemen. Mijn zolder lijkt een groot deel van het jaar op een amateurslagerij en mijn vrienden en familie zijn (onder lichte dwang) veranderd in een testpanel van fijnproevers.
Worsten maken is proberen, falen en leren. Je eerste worst zal waarschijnlijk verre van perfect zijn. Zelf heb ik veel kennis opgedaan met de Worstbijbel, geschreven door Sjoerd Mulder. De aanpak van dit boek is bijna wetenschappelijk te noemen. Persoonlijk denk ik dat dat termen als fermentatie, verzuring, PH waardes en Melkzuurbacteriën veel hobbyisten afschrikt.

Iedereen kan worst maken!

Gelukkig kan ik je als fanatieke hobbyist vertellen dat dat nergens voor nodig is. Worst maken is bourgondisch, mannelijk, culinair, gezellig en bovenal vermakelijk. Daarom heb ik het gehele proces stap voor stap in mijn eigen woorden vertaald. Met de juiste instructies en tools is iedereen in staat om zijn eigen worst te maken.

Heel veel succes!