Worst maken met een vleesmolen
PLUSPUNTEN
– Redelijk betaalbaar
– Multi-inzetbaar in de keuken
– Makkelijk schoon te maken
– Klein van formaat
MINPUNTEN
– Soms luchtbellen in de worst
– Handmatig vlees aanvoeren
– Niet geschikt voor massaproductie
Worst maken met een worstenvuller
PLUSPUNTEN
– Eenvoudig in gebruik
– Capaciteit voor 5 kilo vlees
– Bedienbare snelheid
– Geen luchtbellen
– Elke cent waard
MINPUNTEN
– Groot van formaat
– Redelijk prijzig
– Schoonmaken is lastig
Goedkoop alternatief voor een worstenvuller
PLUSPUNTEN
– Super goedkoop
– Perfect voor amateurkoks
– Eenvoudig op te bergen
– Geschikt voor de vaatwasser
MINPUNTEN
– Capaciteit voor 1 kilo vlees
– Vulmond is klein
– Vullen gaat relatief zwaar
Welke worst machine moet ik kopen?
Veelgestelde vragen over worst machines
Het is vrijwel onmogelijk om een darm met de hand te vullen. Doordat de darm niet compact gevuld wordt, ontstaat er een losse korrelige structuur.
De professionele worstenvuller is de beste optie. Daarnaast zijn er ook vleesmolens met een vulmond voor worsten. Beide gevallen werken prima.
Professionele worstenvullers zijn te koop vanaf 100 euro. Elektrische vleesmolens zijn beschikbaar vanaf 60 euro. Vergelijk machines en vind de laagste prijs.
Gebruik deze producten bij dit recept:
-
Heyde Hoeve Boston Butt (2250 g)
€36,95 + WINKELMANDJE -
Heyde Hoeve Halve Varkensnek (900 g)
€15,39 + WINKELMANDJE -
Heyde Hoeve Varkensnek (1900 g)
€32,39 + WINKELMANDJE -
Heyde Hoeve Worstvlees (800 g)
€10,95 + WINKELMANDJE -
Iberico Buikspek met zwoerd (1000 g)
€18,99 + WINKELMANDJE -
Livar Buikspek zonder zwoerd (1600 g)
€28,69 + WINKELMANDJE -
Livar Procureur zonder been (1300 g)
€32,49 + WINKELMANDJE -
Livar Procureurlapjes (300 g)
€7,49 + WINKELMANDJE